I mange år har vi tilbudt jobber i Malta, det vakre landet, med sitt perfekte vær lokker turister så vel som eventyrlystne mennesker som ønsker endring og nye eventyr. Vi elsker Malta, og gjør også de vi ansatte vi har plassert der. I de kommende postene kommer vi til å avdekke de tingene du kan forvente å oppleve på et sted som Malta. I løpet av den uken vil vi fokusere på nettopp denne vakre øya og se hvorfor så mange har valgt å flytte nettopp hit for å jobbe.
Hovedstaden Valletta
Maltas hovedstad Valletta ble opprettet i årene etter en av de mest dramatiske hendelsene i Europas historie, nemlig den berømte tyrkiske beleiringen av Malta i 1565. Her forsvarte runt 500 maltesiske riddere, sammen med ca. 5000 soldater av forskjellige nasjonaliteter en beleiring i fire måneder av uendelig bombing og utallige angrep fra en osmansk styrke. Det heroiske forsvaret ble ledet av stormesteren av de maltesiske ridderne, Jean Parisot de la Valette, og etter tyrkernes retrett ble det skjenket penger med og rikdom fra Europas statsoverhoder, noe som gjorde Johannitordenen (Malteske orden) ekstremt velstående. En del av den nyervervede formuen ble brukt til å bygge en ny hovedstad på øya – Valletta, oppkalt etter stormesteren selv.
Kilde: https://www.folkeferie.dk/rejser/storby/valletta-malta/
Comino med den blå lagunen et sted du bør besøke
Vil du ha en formidabel opplevelse? Da burde du ta en deg en båttur til øya Comino. Her er det roen og havet som lokker. Denne vakre øya er nesten ubebodd og bil er ikke tillatt. Du kan enkelt komme deg rundt øya til fots, da området bare er 3,5 kvadratkilometer. Som bildet viser, er det et paradis for deg som vil dykke, snorkle eller surfe. Ikke glem øyas absolutte must-see, Den blå lagune. Her er turkisblått, klart hav omgitt av steinete kyster.
Vi anbefaler alle våre kandidater såvel som reisende å besøke denne fantastiske perlen!
Kilde: https://www.risskovrejser.dk/blog/10-steder-du-skal-besoge-pa-malta/
Mat du bør prøve når du er i Malta
Timianhonning: Når du først har smakt det blir du helt avhengig.
Havsalt: Gjenvunnet i de flate fordampingsbassengene som har blitt brukt av malteserne i århundrer. Akkurat som for eksempel engelsk Maldon Salt, bare mye billigere.
Kapris: Bare tanken om at buskene vokser villt på øyene gjør at de små saltede eller eddiksaltede blomsterknoppene smaker mye bedre.
Gbejniets: Tør geitost rullet i pepper og glasert med olivenolje. Enten elsker man det eller ikke.. Men absolutt verdt et forsøk!
Meridiana Bel Syrah: En av de beste rødvinene som dyrkes og lages på Malta
Ħobż biż-żejt oversettes med ‘brød med olje’ og er Maltas mest populære snacks, laget av sprøe surdeigsbrød. Brødet gnis inn med friske tomater fra Malta eller tomatpuré, dryppet med olivenolje og toppet med kapers, løk og oliven.
Kilde: https://scandinaviantraveler.com/uk/food-drinks/5- fristende-smak-fra-malta